Varmemåtte til planter

Vi anbefaler denne varmemåtte til planter:

 

Hvad bruges en varmemåtte til?

En varmemåtte øger jordbundstemperaturen i opvarmede potter, såbakker o.lign., hvilket kan hjælpe plantefrø til at spire hurtigere (måtten kan med andre ord anvendes til forspiring). På samme måde kan måtten hjælpe stiklinger til at slå rødder hurtigere.

Varmemåtten kan bruges under dyrknings- og såbakker, potter, kummer, minidrivhuse mv. Bakken fjernes når planten er 2 – 3 cm og har fået karakterblade. Fra dette tidspunkt er ekstra varm ikke længere nødvendig, men det er en øget lysmængde derimod. Måtten kan også bruges ved omplanting af mindre planter fra spirebakke eller -kasse, minidrivhus el.lign. til en større potte. Herved fremmes roddannelsen.

OBS: Hvis du anvender varmemåtte under et minidrivhus, skal du huske at ventilere tilstrækkeligt, da varmen fra måtten øger mængden af kondens i drivhuset.

De fleste varmemåtter leveres med udførlige instruktioner i anvendelse.

 

Sådan bruger du varmemåtten

  1. Placer varmemåtten på en plan flade (f.eks. et bord)
  2. Fladen skal være helt tør og uden skarpe kanter o.lign., der kan skade måtten
  3. Placer bakken på varmemåtten (potter, kummer, minidrivhus osv. skal altid anvendes med bakke på måtten)

 

Varmemåtte eller varmelys?

Varme og lys fremskynder planter til at vokse på forskellige måder:

  • Varme er en katalysator, der får frø til at spire og stiklinger til at slå rødder.
  • Lys er næring for planterne.

Varmemåtter og varmelys kan bruges alene eller i kombination. Når varmelys bruges alene, er det især for at holde indendørs-planter sunde, hvis de står i et rum uden tilstrækkeligt naturligt lys.

Du kan købe anbefalede vækstlys her.

 

Varme og planteformering

De fleste planter spirer i jord, der er 18 – 24°C, men når det kommer til tropeplanter eller planter med behov for varmesæson (f.eks. visse grøntsager og blomster), skal temperaturen være højere. Planter med behov for varmesæson spirer bedst ved 26°C, mens de fleste tropeplanter spirer optimalt ved 29 – 32°C. 

Nogle varmemåtter har en selvregulerende termostat, der holder jordtemperaturen på et forudbestemt niveau. Andre varmemåtter har en justerbar termostat, hvor man manuelt kan indstille den optimale temperatur til den specifikke plante.

 


Vi anbefaler denne varmemåtte til planter:


© Copyright www.husoghaveguiden.dk 2024